Go Back  MyG37 > Tech Area > Audio, Video & Electronics
Reload this Page >

For the Connected Car "CarPlay-Like" Experience

Notices
Audio, Video & Electronics Post questions, reviews, and other general info about the G's Nav, sound system, satellite radio or aftermarket stereos

For the Connected Car "CarPlay-Like" Experience

Old 12-22-2018, 03:48 PM
  #331  
Micheal Gordon
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 7
Received 2 Likes on 2 Posts
I placed it in my glovebox, incase this issue . Also routed the usb cable toward the cigarette lighter box like another member here. I'll definitely update if there is any issues.

edit: I found the ***** in ebay, Carsmo doesnt make them anymore

​​​​​​https://www.ebay.com/itm/Aluminum-Ra...gAAOSw8GtZQcsg
Micheal Gordon is offline  
The following users liked this post:
paclypse71 (12-22-2018)
Old 01-07-2019, 01:10 AM
  #332  
paclypse71
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
Received 1 Like on 1 Post
I can't get the VL2 in my 2014 Q60 to recognize an iPod or iPhone connected to the USB 2 port in the Local Music app. I use the same iPhone connected to USB 1 for CarPlay without issues. When connected to USB 2 the devices will only charge. Any help GromAudio?
paclypse71 is offline  
Old 01-08-2019, 02:43 PM
  #333  
gromaudio
MYG37.COM Sponsor
Thread Starter
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: CA, USA
Posts: 186
Received 10 Likes on 10 Posts
USB2 port is only for keyboard, mouse, USB sticks, etc. USB2 will not accept iPod or iPhone. Only USB1.
gromaudio is offline  
Old 01-17-2019, 11:08 AM
  #334  
Micheal Gordon
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 7
Received 2 Likes on 2 Posts
when is the update being release ?
and i had a problem the other day , where i would get no audio from the unit?
Micheal Gordon is offline  
Old 01-17-2019, 08:56 PM
  #335  
gromaudio
MYG37.COM Sponsor
Thread Starter
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: CA, USA
Posts: 186
Received 10 Likes on 10 Posts
Originally Posted by Micheal Gordon View Post
when is the update being release ?
and i had a problem the other day , where i would get no audio from the unit?
We will start shipping VL2 with 8.1 next week. Update from 5.1 to 8.1 is still in works and should be completed in 2-3 weeks. Thank you for bearing with us while we work on it!

Per your other problem, please make sure to contact tech support at https://gromaudio.com/support.html if the issue will happen again.
gromaudio is offline  
Old 01-17-2019, 09:04 PM
  #336  
pburger
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 18
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by gromaudio View Post
It should be fixed in FW16.
On Jan 11, I had another blank screen startup event. So, it is NOT fixed in v16. It is such a PITA to pull that connector off and then put it back.

Any ideas?
pburger is offline  
Old 01-18-2019, 03:19 PM
  #337  
gromaudio
MYG37.COM Sponsor
Thread Starter
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: CA, USA
Posts: 186
Received 10 Likes on 10 Posts
Originally Posted by pburger View Post
On Jan 11, I had another blank screen startup event. So, it is NOT fixed in v16. It is such a PITA to pull that connector off and then put it back.

Any ideas?
Let us look into this again. Was it cold during that day ?
gromaudio is offline  
Old 01-18-2019, 05:06 PM
  #338  
pburger
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 18
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by gromaudio View Post
Let us look into this again. Was it cold during that day ?
Not really cold at all. I live in Houston, TX. It was about 60įF at the time. It was Friday, Jan 11 at around 6:30pm.
pburger is offline  
Old 01-25-2019, 06:42 PM
  #339  
knyghtfire
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Location: Woodbridge, ON, Canada
Posts: 7
Received 1 Like on 1 Post
Ok....Iíve had my V2 for a while now and Iím starting to get a little frustrated. Using it for Apple Carplay works just like it should. ďI wish it was wireless instead of wired....but....baby stepsĒ. The main problem that is frustrating is tethering. It connected to Bluetooth automatically which is great. But it doesnít connect to the internet....I have to manually go into the settings and click Bluetooth, click on my phone, and click ďinternetĒ access.....EVERY TIME! Iíve even tried using personal hotspot with my phone....same thing....it doesnít connect and I have to manually connect to my wifi. This is weird because it connects to my home wifi just fine. Iím currently using an iPhone 10. I saw a few people say they have had connection issues but their solutions havenít worked for me. Anyone else have these types of issues? Or are you just dealing with it?
knyghtfire is offline  
Old 01-26-2019, 11:44 AM
  #340  
pburger
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 18
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Here's a few points about tethering:

When you turn on the Personal Hotspot on your iPhone, it will broadcast the SSID of your WIFI for a few minutes, but then stops. I think it does that so the battery doesn't drain. The VLINE WIFI can't see you phone via WIFI once it stops broadcasting. You can turn off Personal Hotspot and then turn it back on again EVERY TIME YOU GET IN THE CAR, and that should work. As Sweetie Brown says, "Ain't nobody got time for that!".

So, I use Bluetooth tethering on my iPhone. I have WIFI turned OFF on the Vline, and Bluetooth turned on. When I start the car, it takes about 30 seconds or so for the Bluetooth to come on on the Vline (I look for the Bluetooth symbol in the upper right corner of the display - I didn't time it, but it's about 30 seconds). Then it takes 30 seconds for the iPhone to connect the personal hotspot (I look for the blue bar across the top of the iPhone screen - I timed this from the time the bluetooth appeared on the Vline and it takes EXACTLY 30 seconds for the blue bar on the iPhone to appear). When I was getting all of this figured out last year, I installed an app on the Vline called "Bluetooth Auto Connect", but I'm not sure if this is required or not. I don't want to uninstall it at this point.

One glitch: If I am on the phone when I get in the car, the bluetooth audio will connect to the car (or to the Vline) as soon as the VLINE boots up, and while that connection is active, it won't automatically connect to the bluetooth personal hotspot on the phone. I'm not sure why. I can manually connect by going to the Bluetooth settings, use for internet, etc. It's a minor inconvenience.

I've been toying with the idea of just getting a dedicated cellular hotspot for the car. In that case, I would use WIFI and it would automatically connect. But my phone is free to me, so I can't justify the expense right now.

I hope this helps.
pburger is offline  
Old 01-30-2019, 12:01 AM
  #341  
gromaudio
MYG37.COM Sponsor
Thread Starter
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: CA, USA
Posts: 186
Received 10 Likes on 10 Posts
Originally Posted by knyghtfire View Post
Ok....I’ve had my V2 for a while now and I’m starting to get a little frustrated. Using it for Apple Carplay works just like it should. “I wish it was wireless instead of wired....but....baby steps”. The main problem that is frustrating is tethering. It connected to Bluetooth automatically which is great. But it doesn’t connect to the internet....I have to manually go into the settings and click Bluetooth, click on my phone, and click “internet” access.....EVERY TIME! I’ve even tried using personal hotspot with my phone....same thing....it doesn’t connect and I have to manually connect to my wifi. This is weird because it connects to my home wifi just fine. I’m currently using an iPhone 10. I saw a few people say they have had connection issues but their solutions haven’t worked for me. Anyone else have these types of issues? Or are you just dealing with it?
We do not recommend using Bluetooth tethering as it is highly spotty in the car. Using Wifi hotspot is the only good way to get internet. Try reconnecting to your iPhone if it does not connect automatically. And make sure to update to the latest OTA.
gromaudio is offline  
Old 02-17-2019, 05:56 PM
  #342  
JSylvia007
Registered User
 
JSylvia007's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Seekonk, MA
Posts: 62
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by gromaudio View Post
We do not recommend using Bluetooth tethering as it is highly spotty in the car. Using Wifi hotspot is the only good way to get internet. Try reconnecting to your iPhone if it does not connect automatically. And make sure to update to the latest OTA.
How do we get our hands on the firmware upgrade to take us to Android 8.1? I can't seem to find it anywhere on the websites or reference anywhere.
JSylvia007 is offline  
Old 02-18-2019, 09:11 PM
  #343  
gromaudio
MYG37.COM Sponsor
Thread Starter
 
gromaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: CA, USA
Posts: 186
Received 10 Likes on 10 Posts
8.1 update will be delivered via SD card. It will show up on a web site in few days. We will start shipping it late next week.
gromaudio is offline  
Old 02-18-2019, 09:13 PM
  #344  
JSylvia007
Registered User
 
JSylvia007's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Seekonk, MA
Posts: 62
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by gromaudio View Post
8.1 update will be delivered via SD card. It will show up on a web site in few days. We will start shipping it late next week.
Will we need to use the SD Card, or can we download and apply via USB ourselves? Will you please post the location here when it's available?
JSylvia007 is offline  
The following users liked this post:
Micheal Gordon (02-19-2019)
Old 02-28-2019, 06:51 PM
  #345  
knyghtfire
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Location: Woodbridge, ON, Canada
Posts: 7
Received 1 Like on 1 Post
OMG $63CAD to update to 8.1.....thatís a bit steep no? But anyone who buys a Vline2 now gets 8.1 included? And itís the same hardware, so why am I paying more? I donít understand how early adopters pretty much gave you guys the money needed to work on this project.....yet we are the ones who get screwed!

Can I return my unit and get a replacement sent out?
knyghtfire is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.