Notices

VDC Light and Slip Light Comes on....

Old 08-10-2011, 07:33 PM
  #1  
InfinitiZ
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
VDC Light and Slip Light Comes on....

When I accelerate my g37 fast... brake light shows up and then VDC and Slip Light comes on and stay on unless I turn off the car and start it up again...
Why is that? Please Help
InfinitiZ is offline  
Old 08-10-2011, 07:43 PM
  #2  
ben_ben125
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 122
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yea i also get that ptob just now
Anyone have answers?
Originally Posted by InfinitiZ View Post
When I accelerate my g37 fast... brake light shows up and then VDC and Slip Light comes on and stay on unless I turn off the car and start it up again...
Why is that? Please Help
ben_ben125 is offline  
Old 08-10-2011, 07:52 PM
  #3  
Madeindade9
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Miami, Florida
Posts: 26
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
same thing happened to me I just added brake fluid and it went away.
Madeindade9 is offline  
Old 08-10-2011, 08:43 PM
  #4  
PixelBoy21
Registered User
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 108
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I got the same issue..however I believe it is from the large size discrepancy on my new tires..my front are significantly smaller in diameter than my rear..after some research I have discovered that this is probably throwing off my wheel sensors..so I have just ordered new fronts to fit better and will report my findings....

things most people check when this happens:
Brake fluid/pads/rotors/wheel sensors(damage or corrosion).
Make sure your Brake lights are working when the dash lights come on...some people have reported a faulty switch which in turn kills your brake lights...dangerous
Even worse is that I have heard the transmission may have issues...
PixelBoy21 is offline  
Old 08-12-2011, 08:53 AM
  #5  
garthus
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
happened to me once, after the dealership checked it out they said i just needed brake fluid
garthus is offline  
Old 08-12-2011, 09:03 AM
  #6  
Kidcane
Florida G Club
iTrader: (7)
 
Kidcane's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Tampa
Posts: 8,105
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
^^This. Usually means you fluid or pads are low.
Kidcane is offline  
Old 08-12-2011, 05:27 PM
  #7  
PixelBoy21
Registered User
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 108
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
no light...it was uneven overall wheel and tire diameter that was throwing off the wheel sensor..!
PixelBoy21 is offline  
Old 08-13-2011, 05:48 PM
  #8  
coolraz
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Posts: 172
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
First check brake fluid, then it's likely brake pads worn down. Then it may be the wheel sensors but I'll have to get dealer to use re consult 3 to pull the codes. It will show you which wheel sensor. Last thing it can be is steering angle sensor (that was my problem).
If the sealer can't figure out what it is or is giving u crap about mods ask them to print out the consult 3 code readout and post it then we can help u better
coolraz is offline  
Old 08-13-2011, 05:58 PM
  #9  
Neal376
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2005
Location: Displaced New Yorker
Posts: 124
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i dont know why, but the brake fluid on the newer shipped infinitis is kind of low.

the fluid gets low enough to trip the light, but the pads are still at 50%. at least thats what happened to me.
Neal376 is offline  
Old 08-15-2011, 09:17 PM
  #10  
garthus
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 16
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
brake fluid didn't fix it for me,it turned out I needed new brakes.

Its kind of cool that the G actually knows the brakes are bad, wish it spoke more clearly.
garthus is offline  
Old 11-11-2011, 08:40 PM
  #11  
cereal2k
Mr. Drop it like it's hot
iTrader: (10)
 
cereal2k's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 6,134
Received 36 Likes on 29 Posts
(found via search)
This happened recently as tonight after my rotors were machined last weekend (warped rotors TSB). Alignment was also done and all fluilds would have been checked . So I'll be checking the break fluid and maybe see if there are any codes.
cereal2k is offline  
Old 11-13-2011, 07:21 PM
  #12  
demonmarcus
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Brooklyn, NY
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What year is your G? I had the same thing happen two weeks after I got mine (2011 G Coupe xS) VDC and ABS lights came on and RPM wouldn't move past 2 1/2. Also the brakes led (only one, weird I know) wouldn't go off with ignition being completely off (had to unplug the battery). Basically upon taking it to dealership they fixed it in 30 min. Said it was faulty brake switch, hence why the car was in safety mode.
demonmarcus is offline  
Old 11-21-2011, 09:08 PM
  #13  
Gino4040
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I have had my 09 x at the dealership multiple times for this problem. First they thought it was the break fluid, problem occured again after about 2 weeks. Then they replaced a faulty break switch (advisor said he was 100% sure that was the problem), same result after a couple of weeks. 3rd time they machined the rotors because they were supposedly slightly uneven, this actually changed the problem a little; we went from VDC and SLIP staying on and brake indicator would only flash once to now all 3 indicators staying on until I turn off the car and back on. So the car is at the dealership again today, Take 4! Mine seem to occur only in right turns but conditions have been varied from wet slippery to bone dry, aggressive driving or very slow. It almost seems random even thought I know that it isn't. No mods.
Gino4040 is offline  
Old 11-22-2011, 02:40 AM
  #14  
demonmarcus
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Brooklyn, NY
Posts: 35
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yea I haven't had any issues since replacement of the switch so I think in my case that's what it was. We'll see what happens.
demonmarcus is offline  
Old 12-29-2011, 01:41 PM
  #15  
Foxtrot_01
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
this happened to me twice in the past month, I called in today the dealership and asked the service advisor and she said it might be the pads. I will get them checked, last time I checked the brake fluid and it was ok. It might be time for new pads.
Foxtrot_01 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: VDC Light and Slip Light Comes on....


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.